Marinu Čiliću četvrti naslov u Zagrebu i deseti ukupno

Marin ČilićMarin Čilić je pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa već četvrti put, a do naslova je stigao bez ijednog izgubljenog seta! U finalu je sa 6:3, 6:4 svladao prvog nositelja i 12. igrača svijeta Tommyja Haasa, a time je ujedno postao treći hrvatski tenisač s barem deset osvojenih naslova u karijeri: ispred je njegov trener Goran Ivanišević (22), a sada se izjednačio s Ivanom

Ljubičićem.

"Lijepo je biti u finalu nakon teške godine koja je iza mene. Igrao sam dobar tenis tijekom ovog tjedna", rekao je Čilić.

Završni meč nije počeo dobro za hrvatskog tenisača, jer je Haas u prvom gemu napravio "break". Čilić je, međutim, odmah uzvratio, i to kako: osvojio je pet od šest sljedećih gemova. U prvom ga setu servis nije osobito služio, jer je imao 38% ubačaja prvog početnog udarca, no izvrsno mu je funkcionirao retern, a bio je i vrlo dobar u izmjenama s osnovne crte.

U drugom setu Haas je imao "break" loptu za 4:2 i taj trenutak je, čini se, bio ključan. Čilić se izvukao, sa 2:3 otišao na 5:3, a iako je u devetom gemu propustio meč loptu nije dopustio Nijemcu povratak u igru. Haas je zaključio meč neprisiljenom pogreškom i sada je omjer u njihovim međusobnim susretima 2-2.

"Čestitam Marinu, odigrao je vrlo dobar meč. Servirao je dobro kada je to bilo potrebno. Ja nisam osjećao da igram najbolji tenis, a Marin je bolje igrao na važne poene. Očito, kod kuće igra odlično, a i ukupno je odličan igrač", rekao je Haas.

Čilić je, dakako, bio prezadovoljan pobjedom:

"Odigrao sam najbolji meč ovog tjedna. Dosta je bila važno što me Goran taktički dobro pripremio. Kad sam uhvatio ritam dosta sam dobro servirao, ali retern mi je bio vrhunski", rekao je Čilić i potvrdio da je ovog tjedna bio pod velikim pritiskom: "Branio sam 250 bodova, da nisam odigrao dobro pao bih na 50.-60. mjesto, tko zna što bi bilo s izravnim ulascima na glavne turnire u Monte Carlu, Madridu i Rimu. Sada, vjerujem da bih godinu mogao završiti među deset ili petnaest najboljih", zaključio je pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa.  

izvor: www.zagrebindoors.com/

Puzzle by mypuzzle.org