Dodig još jednom svladao Karlovića, Južnji već ispao

ivan dodigIvan Dodig je opet bio koban za ambicije Ive Karlovića: ukupno peti put, gledajući sve razine turnira na kojima su se sastajali, a drugi put na PBZ Zagreb Indoorsu. Za razliku od prošle godine, kad su u Domu sportova igrali tri seta, ovaj je put Dodig prošao rezultatom 7:6 (5), 6:3, a nakon meča sasvim je sigurno da Karlović može žaliti za propuštenim prilikama. Imao je sedam "break" lopti, no nije uspio iskoristiti nijednu.Tako će se u petak (14:30) u četvrtfinalu Marin Čilić sastati s Dodigom, što naravno jamči da će u subotnjem polufinalu biti jedan hrvatski tenisač.

 

"Svaki naš meč je jednak. Izgleda da meni odgovara kad igram protiv Ive, ima dosta takvih slučajeva u tenisu. On je imao svoje prilike, ja svoje, možda sam se bolje snašao i imao više sreće", rekao je Dodig. "Mislim da mu ne odgovara što kod reterna stojim daleko iza osnovne crte i što volim ići naprijed. Prolazilo je prije i nemam razloga mijenjati taktiku."

Karlović je u prvoj dionici imao tri set lopte pri vodstvu 5:4, a u drugom 0-40 i još jednu prednost kod rezultata 1:1. No sve su te šanse ostale iskorištene, a Dodig je odlučujući korak prema četvrtfinalu napravio kad je osvojio gem na suparnikov servis pri rezultatu 3:2.

"Od svih naših susreta do sada mislim da sam ovaj odigrao najbolje i imao sam najviše šansi. Ivan mi ne leži, ide naprijed, igra odlične voleje i reterne", rekao je Karlović.

Dvoboj Marina Čilića i Ivana Dodiga bit će bez sumnje središnji događaj u petak:

"Za mene je već uobičajeno da igram protiv hrvatskog tenisača. Jako smo dobri prijatelji, kumovi, ali obojica ćemo pokušati pobijediti. Tko bude bolji neka pobijedi i nakon toga pokuša osvojiti turnir", rekao je Dodig.   

Za iznenađenje dana pobrinuo se njemački kvalifikant Bjorn Phau, koji je sa 4:6, 7:5, 6:1 izbacio drugog nositelja i preklanjskog pobjednika Zagreba, Mihaila Južnjog. Rus je bio na dobrom putu prema pobjedi jer je vodio 6:4, 2:0, no onda je izgubio četiri gema zaredom i Nijemac se vratio u igru. Vjerojatno ključan bio je prvi gem trećeg seta, u kojem je odigrano 28 poena: Južnji je tada izgubio servis i do kraja meča osvojio samo još jedan gem.

"Nisam niti trebao igrati, bolestan sam", rekao je Rus na konferenciji za novinare, a nekoliko minuta nakon toga je predao četvrtfinalni susret u konkurenciji parova.

Phau će u petak igrati protiv Izraelca Dudija Sele, a ovo će mu biti prvi četvrtfinale od Stuttgarta 2012. godine. 

izvor: (zagrebindoors.com)

 

Puzzle by mypuzzle.org