Teniski klub "Frankopan" Ogulin

TENISKI KLUB „FRANKOPAN“ OGULINTeniski klub Frankopan Ogulin

Teniski klub „Frankopan“ djeluje od 1997. godine kada je u Ogulinu, u ulici Brod 21, otvoren zemljani teniski teren.

Vizija TK Frankopan je kvalitetan i uspješan klub koji ispunjava sve zahtjeve i potrebe korisnika na ugodan, brz i efikasan način. Vrhunskim sportskim programom i uslugom nastoji poboljšati kvalitetu života i zadovoljstvo stanovnika grada Ogulina.

U klubu kroz razne sportske programe aktivno trenira 30 djece, a najbolji među njima postižu zapažene rezultate na turnirima.  Također, sve je veći broj rekreativaca koji igraju i treniraju u našem klubu, te sudjeluju u klupskim turnirima. TK Frankopan je član Hrvatskog teniskog saveza, Teniskog saveza Karlovačke županije te Športske zajednice grada Ogulina.

 

 

 

Škola tenisaŠKOLA TENISA

Svjedoci smo činjenice da djeca i mladi sve manje vremena provode na sportskim igralištima. Internet i društvene mreže, trgovački centri i virtualne igrice postali su glavna "zabava".

Upravo zato TK Frankopan želi stvoriti sredinu u kojoj će djeci i mladima omogućiti da se kroz tenis na pravilan način, uz pomoć vrhunskih trenera i osoblja kluba, razvijaju tjelesno i duhovno, stječu nova prijateljstva u zdravom okruženju, te da razvijaju poželjne sustave vrijednosti (timski rad, zdrav život, natjecateljski duh...).

Građanima nudimo priliku da se upoznaju s ovim lijepim sportom. Onima koji ga igraju, da napreduju i igraju još bolje. U ugodnoj i opuštenoj atmosferi pronađite bijeg od stresne svakodnevnice.

 

 

 

 

TENISKA IGRAONICATeniska igraonica

Teniske igraonice za najmlađu djecu od 5 do 7 godina

Namijenjen onima kojima je ovo prvi susret s organiziranim treningom, program se bazira na velikom broju različitih igara kroz koje djeca u prvom redu razvijaju motoričke sposobnosti. te uče osnove teniske tehnike. Rad se odvija u grupama, dva puta tjedno, a naglasak se stavlja na igru i zabavu kroz koju se djeca motiviraju i stimuliraju za bavljenje tenisom i športom uopće.

Reketi i loptice su prilagođeni dobnoj skupini i nije ih potrebno kupovati, te će ih svaki korisnik dobiti besplatno na korištenje.

Prva dva treninga su besplatna i neobvezujuća, zamišljena kao upoznavanje s trenerom, sportom i okruženjem. Time želimo dati priliku djeci da lakše odluče žele li se baviti ovim sportom. Potrebno je samo poslati e-mail ili nazvati voditelja i dogovoriti prvi trening.

 

 

 

Teniska školaTENISKA ŠKOLA

Program teniske škole za djecu od 7 do 12 godina

Program teniske škole prva je stepenica u treniranju i početku teniskog razvoja. Treniranje se odvija u grupama tri puta tjedno. U početku je to kontinuirani trening s naglaskom na metodiku. Usvajaju se osnovne tehnike tenisa uz pomoć raznih pomagala (čunjevi, užad, loptice za simulaciju udaraca, reket i sl.), djeca usvajaju osjećaj za lopticu, reket i prostor. Nakon toga počinje se igrati na cijelom terenu s naglaskom na automatizaciju tehnike osnovnih udaraca i učenje novih.

Za ovu kategoriju planira se sudjelovanje na turnirima u dobnim kategorijama do 9 god., do 11 god. i do 13.god. u organizaciji Teniskog saveza Karlovačke županije, te klupskim turnirima koji su zamišljeni kao motivacija za daljne treniranje.

 

 

 

ŠKOLA REKREATIVNOG TENISA

Škola rekreativnog tenisa

Kako je tenis zbog velikih mogućnosti igranja kroz „cijeli život“ dobio laskavu titulu jednog od najpopularnijih sportova za svaku dob, trudimo se osigurati maksimalan broj termina za potrebe rekreacije.

Zbog toga odvojeno tretiramo kategorije rekreativaca koji se prvi put susreću s tenisom i onih koji se tenisom bave duže vrijeme.

Program rekreativnog tenisa obuhvaća svakako tenis školu za početnike. Prvi susret je besplatan  i zamišljen je kao upoznavanje s trenerom i cijenama. Tagođer osiguravamo rekete dok si sami ili uz našu pomoć ne pronađete najbolje rješenje.

Naprednijima također nudimo besplatno savjetovanje i razgovor gdje mogu dogovoriti trening koji će im pomoći da unaprijede i poprave svoju igru.

Organizacijom rekreativnih liga, turnira, međuklupskih i drugih natjecanja za naprednije, trudimo se poticati i razvijati dobre sportske i međuljudske odnose, sportska druženja koja su osnova za suradnju i aktivnosti na razvoju športa. Pomažemo u pronalasku "sparing" partnera te u pravilnom i adekvatnom izboru teniske opreme.

 

 

 

 

 

 

Turniri za djecu

 

 TURNIRI ZA DJECU

Za djecu natjecatelje TK Frankopan organizira veliki broj turnira i susreta. Uz turnire do 9, 11 i 13 godina iz kalendara TSKŽ, klub organizira i klupsko prvenstvo u svim kategorijama, prijateljske susrete s TK Vrbovsko, TK Josipdol i TK Sporty. Polaznici naše škole natječu se i na turnirima iz kalendara HTS.

 

 

 

 

 TURNIRI ZA REKREATIVCE

Turnir za rekreativce

 TK Frankopan organizira dva teniska turnira za rekreativce: turnir parova u 6. mj i turnir povodom proslave dana grada Ogulina, koji se tradicionalno održava od 1998. godine i uključen je veliki broj sudionika iz cijele Hrvatske. Klub redovito organizira teniske susrete rekreativaca s prijateljskim TK Vrbovsko i TK Gacka iz Otočca.

 

 

 

 

 

 

uskluge

USLUGE

Najam terena

Teren TK Frankopan moguće je iznajmiti svakim danom u prijepodnevnim, poslijepodnevnim i večernjim satima. Teren ima prskalice za vodu, vrhunsku rasvjetu i sve popratne sadržaje. Tuševe s toplom vodom,mušku i žensku svlačionicu i wc, klupsku prostoriju, terasu...

Članovi kluba imaju popust na najam terena, a djeca polaznici naše teniske škole imaju mogućnost besplatnog korištenja terena. 

Servis i savjeti pri kupnji teniske opreme

Kod nas možete obaviti kompletan servis reketa po izuzetno povoljnim cijenama. Također, imamo i vrhunske marke žica za natjecateljski tenis. Pri kupnji teniske opreme nudimo besplatan stručni savjet.

 

 

KONTAKTI I LOKACIJAlokacija tk frankopana

TK Frankopan:

Brod 21

47 300 Ogulin

Tel:047/532-389

mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  

Marijan Tonković: 092/305-5570

-škola tenisa, organizacija turnira, lige i kampova, servis i savjeti pri kupnji teniske opreme 

Krešimir Tonković: 098/741-785

- najam terena, škola tenisa

 Mario Belina: 098/922-4757

- teniska igraonica, škola tenisa

Puzzle by mypuzzle.org